Elkészítése
A lisztet egy tálba szitáljuk és a közepében, 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojást, a cukrot, a sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy lágy tésztát kapjunk.
Letakarjuk és kb 1 órán át pihentetjük, kelesztjük.
Közben hagyományos módon megfőzzük a pudingot.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk és kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Egy (7-8 cm-es) szaggatóval kiszaggatjuk. Egy kisebb átmérőjű pohár segítségével a pohár aljával a kiszaggatott tészta közepét lenyomjuk (mélyedéseket készítünk, de legyen pereme is).
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kör alakú tésztát és mindegyiknek a belsejét megkenjük lekvárral, majd kiskanállal rákanalazzuk a pudingot. A pudingba pedig belenyomkodjuk a ribizliszemeket.
A tészta széleit lekenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.
A megsült és kihűlt péksütemény tetejét megszórjuk porcukorral.









