Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Pudingos táska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a cukorral és egy kevés langyos vízzel felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, és 10 egyenlő részre osztjuk. Közben megfőzzük a pudingot az előírás szerint, és félretesszük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2012.11.24.

Hozzávalók

Töltelék

A tetejére

Elkészítése

Az élesztőt a cukorral és egy kevés langyos vízzel felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, és 10 egyenlő részre osztjuk. Közben megfőzzük a pudingot az előírás szerint, és félretesszük hűlni. A tésztadarabokat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. Az egyik szélébe kanalazunk egy adag pudingot, a másik oldalt hosszában bevagdosva, díszítő csíkokat készítünk, majd ráhajtjuk a pudingos oldalra.

A sütemények tetejét megkenjük egy tojássárgájából és 2 kanál vízből kevert tojásos mázzal, hogy szép fényes legyen. Előmelegített, 175 fokos sütőben addig sütjük, amíg aranybarnára nem sülnek.

Ez az édes, krémes töltelékkel töltött péksütemény tökéletes választás desszertnek vagy uzsonnára. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is