Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos táska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 3 dl langyos víz
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő

Töltelék

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej ((vagy amennyit ír a tasak) )

A tetejére

  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál víz

Elkészítése

Az élesztőt a cukorral és egy kevés langyos vízzel felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, és 10 egyenlő részre osztjuk. Közben megfőzzük a pudingot az előírás szerint, és félretesszük hűlni. A tésztadarabokat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. Az egyik szélébe kanalazunk egy adag pudingot, a másik oldalt hosszában bevagdosva, díszítő csíkokat készítünk, majd ráhajtjuk a pudingos oldalra.

A sütemények tetejét megkenjük egy tojássárgájából és 2 kanál vízből kevert tojásos mázzal, hogy szép fényes legyen. Előmelegített, 175 fokos sütőben addig sütjük, amíg aranybarnára nem sülnek.

Ez az édes, krémes töltelékkel töltött péksütemény tökéletes választás desszertnek vagy uzsonnára. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pudingos-taska/