Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel futtassuk fel.
A liszthez adjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tejet, a csipet sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk és begyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk és kb 1 órán át pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport, majd jó sűrű pudingot főzünk szokásos módon.
Ha elkészült félretesszük, de még melegen belekeverjük a botmixerrel összepépesített túrót, a mazsolát és a citrom héját reszelve.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A kihűlt töltelékkel egyenletesen megkenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit és kb 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe a csigákat egymás mellé rakosgatjuk (ne szorosan) és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.
Ha megsült és kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.