Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos-túrós csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 45 dkg finomliszt
  • 3 dl tej (langyos)
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • 1 cs instant élesztő
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 3 dl tej
  • mazsola (ízlés szerint)
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Szórás:

  • porcukor

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel futtassuk fel.

A liszthez adjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tejet, a csipet sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk és begyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk és kb 1 órán át pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport, majd jó sűrű pudingot főzünk szokásos módon.

Ha elkészült félretesszük, de még melegen belekeverjük a botmixerrel összepépesített túrót, a mazsolát és a citrom héját reszelve.

A megkelt tésztát átgyúrjuk és lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A kihűlt töltelékkel egyenletesen megkenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit és kb 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe a csigákat egymás mellé rakosgatjuk (ne szorosan) és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.

Ha megsült és kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pudingos-turos-csiga/