Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Töltelék

  • 1,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 dl tej

Tészta

  • 70 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 mokáskanál só
  • 1,5 dl olaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 3,5 dl tej
  • 3 evőkanál kakaópor

Elkészítése

Puding elkészítése:

A pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, hogy könnyebben kezelhető legyen a töltelék.

Tészta elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben és egy kevés cukorral felfuttatjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, az olajat és a maradék tejet, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan összegyúrjuk, amíg rugalmas állagot nem kapunk.

A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport, majd mindkét tésztát négy egyforma részre osztjuk.

Formázás:

A kakaós és fehér tésztadarabokat egyenként kör alakúra nyújtjuk. Egy fehér és egy kakaós lapot egymásra helyezünk, finoman lenyomkodjuk, hogy összetapadjanak. Ezt ismételjük meg mind a négy tészta párral.

A tésztaköröket 16 cikkre vágjuk, mint egy pizzát. A cikkek szélesebb végére egy kis adag pudingot helyezünk, majd szorosan feltekerjük őket kifli alakúra.

Sütés:

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, ügyelve arra, hogy legyen közöttük hely. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kenés:

Amikor kivesszük a sütőből, még forrón megkenjük őket vaníliás cukorral ízesített olvasztott vajjal, hogy fényesek és illatosak legyenek.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pudingos/