Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pupusas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 100 ml víz
  • 50 ml olaj
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 100 ml víz
  • 50 ml olaj

A töltelékhez

  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál sonka (füstölttel a legjobb)
  • 1 evőkanál bacon
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál sonka (füstölttel a legjobb)
  • 1 evőkanál bacon
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés só

Elkészítése

Tészta

A lisztet, sütőport, sót, vizet és olajat egy tálban összekeverjük, majd összegyúrjuk. A tésztát letakarva rövid ideig pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

A sajtot lereszeljük. A sonkát, zöldpaprikát, póréhagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk. A bacont szintén felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Minden hozzávalót összekeverünk egy tálban, majd enyhén megsózzuk.

Formázás és sütés

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk, majd kör alakúra nyújtjuk. Mindegyik közepére egy púpozott evőkanál tölteléket halmozunk. Félbehajtjuk, széleit villával lenyomkodjuk.

Egy száraz, tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon, olaj nélkül mindkét oldalukat megsütjük kb. 5 perc alatt.

Tipp

A pupusas frissen, melegen a legfinomabb, egy kis tejföllel vagy pikáns salsa szósszal tálalva. A töltelék variálható: készíthetjük több sajttal, gombával vagy akár csípős paprikával is.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pupusas-2/