Elkészítése
A cukrot a tojásokkal, egy csipet sóval és a citrom levével gőz felett habosra keverjük. Akkor lesz megfelelő állagú, amikor eléri az 50-60 fokos hőmérsékletet – ezt úgy tudjuk ellenőrizni, ha belemártjuk az ujjunkat, és kicsit csípi a meleg. Ekkor levesszük a gőzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
Ezután hozzákeverjük a liszttel elkevert gyümölcsöket és a sütőport, végül pedig az étolajat is beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral kibélelt, tetszés szerinti formába öntjük.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, amíg szépen aranybarnára nem sül. A tetejére cukormázat készítünk, majd cukrozott gyümölccsel és mandulával díszítjük, hogy még látványosabb legyen.
Ezzel a finomsággal igazi ünnepi hangulatot varázsolhatunk az asztalra, hiszen a gyümölcsök, a citrom és a mandula tökéletes harmóniát alkotnak.
Jó étvágyat kívánunk!
