Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Püspökkenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg dióbél (mandula, mogyoró apróra vágva )
  • kandírozott gyümölcs
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 dl étolaj

Elkészítése

A cukrot a tojásokkal, egy csipet sóval és a citrom levével gőz felett habosra keverjük. Akkor lesz megfelelő állagú, amikor eléri az 50-60 fokos hőmérsékletet – ezt úgy tudjuk ellenőrizni, ha belemártjuk az ujjunkat, és kicsit csípi a meleg. Ekkor levesszük a gőzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni.

Ezután hozzákeverjük a liszttel elkevert gyümölcsöket és a sütőport, végül pedig az étolajat is beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral kibélelt, tetszés szerinti formába öntjük.

A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, amíg szépen aranybarnára nem sül. A tetejére cukormázat készítünk, majd cukrozott gyümölccsel és mandulával díszítjük, hogy még látványosabb legyen.

Ezzel a finomsággal igazi ünnepi hangulatot varázsolhatunk az asztalra, hiszen a gyümölcsök, a citrom és a mandula tökéletes harmóniát alkotnak.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/puspokkenyer-3/