Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácsos almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • citromlé

Töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 5 dkg mazsola
  • 8 dkg darált dió
  • fahéj
  • cukor
  • 10 dkg lekvár

A tészta kenéséhez

  • 1 db tojás
Rácsos almás pite

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és egy órára hűtőbe tesszük. Közben az almát lereszeljük, megpároljuk a mazsolával, a cukorral és a fahéjjal, majd kihűtjük. A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kikent tepsit.

A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval, és ráterítjük az almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk, és berácsozzuk az almát. Megkenjük tojással, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk. (Körtéből is elkészíthető.)

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/racsos-almas-pite-2/