Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácsos almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 0,5 db sütőpor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 20 dkg margarin (vagy vaj)
  • 2 db tojássárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl (a tészta összeállításához )

A töltelékhez

  • 1,5 kg alma (reszelt, párolt )
  • cukor
  • fahéj
  • 5 dkg darált dió
Rácsos almás pite

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd fél órát pihentetjük. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük, és cukorral, fahéjjal ízesítve kissé megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

A tésztát két részre osztjuk: egyharmad rész a rácsokhoz, kétharmad rész pedig a tepsi aljába kerül. A nagyobbik tésztadarabot kisodorjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. A tésztát megszórjuk darált dióval, majd ráhalmozzuk a levéből kifacsart, párolt és kihűlt almát.

A kisebbik tésztadarabból rácsokat sodrunk, és ezekkel befedjük az almás tölteléket. Egy tojássárgáját egy teáskanál tejjel és egy kevés cukorral felverünk, majd ezzel lekenjük a tésztát.

A süteményt 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tepsi mérete: 25×39 cm

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/racsos-almas-pite-3/