Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Piték, lepények

Rácsos almás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 40 dkg finomliszt 1/2 cs sütőpor 4 ek porcukor 20 dkg margarin vagy vaj 2 tojássárgája 1-2 ek tejföl a tészta összeállításához Töltelékhez: 1,5 kg reszelt, párolt alma (más gyümölccsel is tölthető) ízlés szerint cukor őrölt fahéj 5 dkg darált dió Rácsok kenéséhez: 1 tojássárgája 1 mk tej csipet cukor Elkészítése: A tészta […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.07.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 4 ek porcukor
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1-2 ek tejföl a tészta összeállításához

Töltelékhez:

  • 1,5 kg reszelt, párolt alma (más gyümölccsel is tölthető)
  • ízlés szerint cukor
  • őrölt fahéj
  • 5 dkg darált dió

Rácsok kenéséhez:

  • 1 tojássárgája
  • 1 mk tej
  • csipet cukor


Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd becsomagoljuk és 30 percre betesszük a hűtőbe.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd cukorral és fahéjjal ízesítve kissé megpároljuk, majd kihűtjük.

A tésztát két részre osztjuk. Az egyharmadából készül a rács, a maradékból az alja.

A nagyobbik részt 23*34 cm-es lappá nyújtjuk, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megszórjuk darát dióval, majd rátesszük a reszelt, párolt almát, melynek előtte kinyomkodtuk a levét.

A maradék tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a lisztbe mártott rácsozót végighúzzuk rajta. Kézzel kissé szétnyitjuk a formázott tésztát és az almára helyezzük.

A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és a cukorral, majd egy ecsettel megkenjük ezzel a keverékkel a rácsot.

200 fokon kb 20 perc alatt aranyabarnára sütjük az egészet. Ha kihűlt felvágjuk és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is