Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácsos almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg zsír ( vagy margarin)
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • tej (hogy gyúrható tésztát kapjunk)

Töltelék

  • 1,5 kg alma ( reszelve)
  • cukor
  • fahéj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Elosztjuk 2/3-ad és 1/3-ad arányban. A nagyobb tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre ( ez az adag egy nagy gáztepsibe is elég). A maradékból pedig rácsokat készítünk. (Lecsípünk a tésztából, kisodorjuk úgy, hogy elég legyen a tepsire). A töltelékhez az almát lereszeljük, ízesítjük és feltesszük főni. Ha elforrta a saját levét akkor a tésztára tesszük, elegyengetjük rajta. Végül a rácsokat is feltesszük. A tetejét megkenhetjük tojással, de ez el is maradhat. Lassú tűznél kb egy óra alatt készre sül.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/racsos-almas-pite/