Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Rakott kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót és a maradék cukrot. A margarint megolvasztjuk, hozzákeverjük a vanília eszenciát vagy a vaníliás cukrot, és miután kissé kihűlt, a liszthez adjuk. Beletesszük a tojásokat, majd hozzáadjuk az időközben felfutott élesztőt is. Alaposan összegyúrjuk, és sima tésztává dagasztjuk. A tésztát liszttel […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.05.01.

Hozzávalók

Krém

Elkészítése

Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót és a maradék cukrot.

A margarint megolvasztjuk, hozzákeverjük a vanília eszenciát vagy a vaníliás cukrot, és miután kissé kihűlt, a liszthez adjuk. Beletesszük a tojásokat, majd hozzáadjuk az időközben felfutott élesztőt is. Alaposan összegyúrjuk, és sima tésztává dagasztjuk. A tésztát liszttel meghintjük, letakarjuk, és huzatmentes, meleg helyen a duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).

Amíg a tészta kel, elkészítjük a krémet. A margarint megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat és a szerecsendiót.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk, és téglalap alakúra, kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát alaposan megkenjük a krémmel. Hosszában 6 egyforma csíkra vágjuk, majd a csíkokat egymásra tesszük. Ezután a csíkokat 6 egyenlő darabra osztjuk, így kockákat kapunk.

Ezeket a kockákat margarinnal kikent, kristálycukorral megszórt vekni- vagy őzgerincformába rétegezzük. A maradék krémmel megkenjük a tetejét, és további 20-30 percig kelni hagyjuk.

A formát előmelegített sütőbe tesszük, és 170 °C-on, alsó-felső sütésen kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje túl gyorsan pirul, alufóliával letakarjuk. A sütési idő végén hagyjuk a kalácsot kissé hűlni, mielőtt óvatosan kifordítjuk a formából.

Tálaljuk önmagában vagy öntettel, például vaníliasodóval.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is