Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántásos rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Rántáshoz:

  • 5 dkg liszt
  • 8 dkg margarin

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • pici só
  • olvasztott zsír

Töltelék:

  • alma, meggy, túró, stb.

Tetejére:

  • porcukor


Elkészítése:

A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és lassú tűzön, kevergetve világosra pirítjuk.

30 dkg lisztet alaposan összegyúrunk 2 dl tejföllel, 1 tojással és csipetnyi sóval. Vékonyra kinyújtjuk és rákenjük a hideg rántást. Tekerjük fel, mint egy bejglit és hagyjuk fél órát pihenni. Pihentetés után osszuk 6 egyenlő részre. Mindegyiket nyújtsuk ki nagyon vékonyra és kenjük meg olvasztott zsírral

A tészták szélére tetszés szerinti tölteléket teszünk, feltekerjük és 180 fokon kisütjük.

[box style=”info”]Én már próbáltam teljes kiőrlésű lisztből és édesítővel készíteni, úgy is szuper lett.[/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/rantasos-retes-2/