Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott patisszon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 75 dkg patisszon
  • só
  • olaj (a sütéshez )

A bundázáshoz

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

A patisszont félbevágjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Besózzuk és egy óráig állni hagyjuk. Ezután a nedvességet papírtörülközővel leitatjuk róla, és a patisszonszeleteket úgy panírozzuk be, mint a rántott húst: lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva.

Bő, forró olajban mindkét felüket szép pirosra sütjük. Mivel a patisszonszeletek formája a haléhoz hasonló, kisgyerekeknek adjuk, amikor a felnőttek halat esznek, őket pedig meg akarjuk kímélni a szálkáktól.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/rantott-patisszon/