Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Répás kiflik

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A répás kifli különleges sütemény, amelynek tésztájába reszelt sárgarépa kerül. Nem édes, hanem enyhén fűszeres alapot kap, amit a lekvár töltelék és a porcukros hempergetés tesz igazán finommá. Különlegessége, hogy nincs benne cukor vagy sütőpor, mégis puha, omlós sütemény születik belőle.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
anikò varga
Beküldte: 2013.09.11.

Hozzávalók

A töltéshez

A hempergetéshez

Elkészítése

A sárgarépát megtisztítjuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. A lisztben elkeverjük a gyömbért és a sót, majd hozzáadjuk a puha margarint. Ezután a reszelt répát is beledolgozzuk, amíg jól gyúrható tésztát nem kapunk. A tésztát letakarva 20 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A pihentetett tésztát kettévágjuk, és lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk. Pizzavágóval 16 cikkre osztjuk, majd mindegyik szélesebb végére egy kevés lekvárt kanalazunk. A cikkeket feltekerjük, kifli formára alakítjuk. Ugyanígy járunk el a másik tésztadarabbal is.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 15–20 perc alatt világosra sütjük. Még forrón egyenként meghempergetjük őket vaníliás porcukorban, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Tipp

A töltelékhez legjobban a savanykás lekvárok, például ribizli- vagy baracklekvár illenek. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a tésztába egy kevés reszelt narancshéjat is keverhetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is