Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Répás kiflik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 csipet só

A töltéshez

  • lekvár

A hempergetéshez

  • vaníliás porcukor

Elkészítése

A sárgarépát megtisztítjuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. A lisztben elkeverjük a gyömbért és a sót, majd hozzáadjuk a puha margarint. Ezután a reszelt répát is beledolgozzuk, amíg jól gyúrható tésztát nem kapunk. A tésztát letakarva 20 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A pihentetett tésztát kettévágjuk, és lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk. Pizzavágóval 16 cikkre osztjuk, majd mindegyik szélesebb végére egy kevés lekvárt kanalazunk. A cikkeket feltekerjük, kifli formára alakítjuk. Ugyanígy járunk el a másik tésztadarabbal is.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 15–20 perc alatt világosra sütjük. Még forrón egyenként meghempergetjük őket vaníliás porcukorban, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Tipp

A töltelékhez legjobban a savanykás lekvárok, például ribizli- vagy baracklekvár illenek. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a tésztába egy kevés reszelt narancshéjat is keverhetünk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/repas-kiflik/