Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Ribizlis szívek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg tönkölybúzaliszt, vagy finom liszt 2 dkg élesztő 2 dl tejszín 5 dkg vaj 6 dkg cukor 1 db tojássárgája 1 tk só 0,5 dl tej ribizli lekvár Elkészítése: Langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Lisztben elkeverjük a sót, maradék cukrot, hozzáadjuk a tejszínt, tojást, kidagasztjuk, mikor már szépen […]

Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
erzsikonyha
Beküldte: 2016.06.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg tönkölybúzaliszt, vagy finom liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk só
  • 0,5 dl tej
  • ribizli lekvár


Elkészítése:

Langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.

Lisztben elkeverjük a sót, maradék cukrot, hozzáadjuk a tejszínt, tojást, kidagasztjuk, mikor már szépen elválik az edény oldalától beledolgozzuk az olvasztott vajat.

Kelesztő tálban duplájára kelesztjük majd munkalapon átgyúrjuk, enyhén lisztezett felületen nagyra kinyújtjuk.

Megkenjük vastagon ribizli lekvárral, két oldalról középre haladva felcsavarjuk, 3 cm-es darabokra felvágjuk-dupla csiga lett.

A két csiga találkozásánál kihúzzuk a tésztát így lest szív forma.

Sütőpapírral leterített sütőlapon még 35 percet kelesztjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is