Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ripsz-Ropsz fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • olaj (a sütéshez )
  • lekvár (a tálaláshoz )

Elkészítése

 fánk masszából olajos kézzel kis pingponglabda méretű gombócokat formázunk. Ezeket forró olajban, oldalanként körülbelül 1,5 perc alatt sütjük aranybarnára. Ügyeljünk rá, hogy az olaj hőmérséklete megfelelő legyen: ha túl forró, a fánk külseje gyorsan megsül, de a belseje nyers marad; ha pedig túl hideg, a fánkok túl sok olajat szívnak magukba.

A kész fánkokat lecsepegtetjük, majd tálaláskor porcukorral megszórjuk, és ízlés szerint lekvárt kínálunk mellé. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/ripsz-ropsz-fank/