Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A felfújthoz: 250 g rizs 1 l tej 200 ml víz 1 csipet só 150 g cukor 1 db citrom reszelt héja 1 teáskanál vanília eszencia 20 g mazsola 5 db tojássárgája 5 db tojásfehérje 2 púpozott teáskanál liszt 50 g vaj A tepsihez: vaj zsemlemorzsa Elkészítése: A rizst és a vizet egy vastag […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Balog Erika
Beküldte: 2013.12.29.

Elkészítése

Hozzávalók:
A felfújthoz:

  • 250 g rizs
  • 1 l tej
  • 200 ml víz
  • 1 csipet só
  • 150 g cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília eszencia
  • 20 g mazsola
  • 5 db tojássárgája
  • 5 db tojásfehérje
  • 2 púpozott teáskanál liszt
  • 50 g vaj

A tepsihez:

  • vaj
  • zsemlemorzsa


Elkészítése:

A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.

Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul. Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni.
Ha a tejberizs kihűlt, egy nagy üstbe szedjük, és átkeverjük. Ezután a rizskochnak egy kb 24 x 34 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kimorzsázunk.

A puha vajat a tojás sárgával kihabosítjuk, és óvatosan, egy fakanállal hozzákeverjük a tejberizshez. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet is.

A kivajazott majd morzsával megszórt formába öntjük a masszát. 200 C-os sütőben aranybarnára sütjük, ez kb 40 perc hőlégkeverés nélkül.

Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral, citromhéjjal, és lekvárral tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is