Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej és víz keverékben. A vanília héját (a magokat kaparjuk ki és tegyük félre) és a sót is hozzáadjuk. Ha puhára főtt, akkor kivesszük a vanília rudat (még használjuk, nem dobjuk ki!). A rizst egy nagy keverőtálba tesszük és kihűtjük. Ezalatt elkészítjük a tojásos krémet. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
vhajni81
Beküldte: 2017.12.27.

A sütőforma előkészítéséhez:

A felfújthoz:

A tálaláshoz:

Elkészítése

A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej és víz keverékben. A vanília héját (a magokat kaparjuk ki és tegyük félre) és a sót is hozzáadjuk.

Ha puhára főtt, akkor kivesszük a vanília rudat (még használjuk, nem dobjuk ki!). A rizst egy nagy keverőtálba tesszük és kihűtjük.

Ezalatt elkészítjük a tojásos krémet. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vajat, a vanília magokat és jól kikeverjük. Beletesszük a tejfölt és ezzel is elkeverjük.

A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük.

A kihűlt rizshez hozzáöntjük a tojásos krémet, alaposan beledolgozzuk, majd beleforgatjuk óvatosan a habot is.

Egy magasabb falú tepsit vagy sütésálló edényt kikenünk vajjal és belesimítjuk a rizst. Előmelegített, 200 fokos sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük.

Ízlés szerinti szósszal vagy szörppel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is