Elkészítése
A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej és víz keverékben. A vanília héját (a magokat kaparjuk ki és tegyük félre) és a sót is hozzáadjuk.
Ha puhára főtt, akkor kivesszük a vanília rudat (még használjuk, nem dobjuk ki!). A rizst egy nagy keverőtálba tesszük és kihűtjük.
Ezalatt elkészítjük a tojásos krémet. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vajat, a vanília magokat és jól kikeverjük. Beletesszük a tejfölt és ezzel is elkeverjük.
A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük.
A kihűlt rizshez hozzáöntjük a tojásos krémet, alaposan beledolgozzuk, majd beleforgatjuk óvatosan a habot is.
Egy magasabb falú tepsit vagy sütésálló edényt kikenünk vajjal és belesimítjuk a rizst. Előmelegített, 200 fokos sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük.
Ízlés szerinti szósszal vagy szörppel tálaljuk.

