Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizsfelfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A sütőforma előkészítéséhez:

  • 1 evőkanál vaj

A felfújthoz:

  • 350 g rizs
  • 700 ml tej
  • 300 ml víz
  • 1 darab vanília rúd
  • 160 g cukor
  • 80 g vaj
  • 200 ml tejföl
  • 5 tojás
  • csipet só

A tálaláshoz:

  • vanilia szósz
  • csokoládé szósz
  • szörp

Elkészítése

A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej és víz keverékben. A vanília héját (a magokat kaparjuk ki és tegyük félre) és a sót is hozzáadjuk.

Ha puhára főtt, akkor kivesszük a vanília rudat (még használjuk, nem dobjuk ki!). A rizst egy nagy keverőtálba tesszük és kihűtjük.

Ezalatt elkészítjük a tojásos krémet. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vajat, a vanília magokat és jól kikeverjük. Beletesszük a tejfölt és ezzel is elkeverjük.

A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük.

A kihűlt rizshez hozzáöntjük a tojásos krémet, alaposan beledolgozzuk, majd beleforgatjuk óvatosan a habot is.

Egy magasabb falú tepsit vagy sütésálló edényt kikenünk vajjal és belesimítjuk a rizst. Előmelegített, 200 fokos sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük.

Ízlés szerinti szósszal vagy szörppel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/rizsfelfujt-6/