Elkészítése
Rizsfelfújt
A rizst kevés vízben, éppen csak annyiban, amennyi ellepi, addig főzzük, amíg a vizet teljesen felszívja. Ezután hozzáadjuk a tejet, a félbevágott vaníliarudat, a sót és a cukrot, majd folyamatos keverés mellett puhára főzzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
A kihűlt rizshez hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a lisztet és a vajat, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot is. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Málna mártás
Amíg a rizsfelfújt sül, elkészítjük a mártást. A málnát kevés vízzel és a cukorral felforraljuk. A keményítőt kevés vízben elkeverjük, majd a gyümölcshöz öntjük, és besűrítjük.
A rizsfelfújtat a gyümölcsös mártással tálaljuk.
Tipp
A málna helyett használhatunk epret, meggyet vagy vegyes erdei gyümölcsöt is. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a mártásba kevés fahéjat vagy vaníliás cukrot is tehetünk.
