Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Felfújtak

Rizsfelfújt málna mártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rizsfelfújt málna mártással egy könnyű, mégis laktató desszert, amely a vaníliás-citromos ízeket ötvözi a friss gyümölcs savanykás édességével. Tökéletes választás vasárnapi ebéd után vagy bármilyen családi összejövetelre.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.10.20.

Hozzávalók

Mártáshoz

Elkészítése

Rizsfelfújt

A rizst kevés vízben, éppen csak annyiban, amennyi ellepi, addig főzzük, amíg a vizet teljesen felszívja. Ezután hozzáadjuk a tejet, a félbevágott vaníliarudat, a sót és a cukrot, majd folyamatos keverés mellett puhára főzzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

A kihűlt rizshez hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a lisztet és a vajat, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot is. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Málna mártás

Amíg a rizsfelfújt sül, elkészítjük a mártást. A málnát kevés vízzel és a cukorral felforraljuk. A keményítőt kevés vízben elkeverjük, majd a gyümölcshöz öntjük, és besűrítjük.

A rizsfelfújtat a gyümölcsös mártással tálaljuk.

Tipp

A málna helyett használhatunk epret, meggyet vagy vegyes erdei gyümölcsöt is. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a mártásba kevés fahéjat vagy vaníliás cukrot is tehetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is