Elkészítése
A rizst egy edénybe tesszük a vízzel és egy csipet sóval, majd lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg el nem fő a víz. Ekkor hozzáadjuk a tejet, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Tovább kevergetjük, amíg a rizs fel nem szívja a tejet, majd levesszük a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
Amíg a rizs hűl, a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a puha vajjal kikeverjük robotgép segítségével, majd a kihűlt rizshez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a rizses masszához forgatjuk.
A kész masszát egy 25×35 cm-es, kivajazott tepsibe öntjük, és közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem sül.
Porcukorral megszórva és lekvárral tálaljuk.
Sztori
Sok receptet kipróbáltam, de soha nem sikerült tökéletesen – vagy túl híg lett, vagy túl kemény. Ezekkel az arányokkal azonban végre elértem a tökéletes eredményt. Remélem, másnak is sikerülni fog! Jó étvágyat! 🙂

