Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Felfújtak

Rizskoch

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rizst egy edénybe tesszük a vízzel és egy csipet sóval, majd lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg el nem fő a víz. Ekkor hozzáadjuk a tejet, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Tovább kevergetjük, amíg a rizs fel nem szívja a tejet, majd levesszük a tűzről, lefedjük, és hagyjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.08.28.

Hozzávalók

Tálalás

A tepsi kikenéséhez

Elkészítése

A rizst egy edénybe tesszük a vízzel és egy csipet sóval, majd lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg el nem fő a víz. Ekkor hozzáadjuk a tejet, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Tovább kevergetjük, amíg a rizs fel nem szívja a tejet, majd levesszük a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni.

Amíg a rizs hűl, a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a puha vajjal kikeverjük robotgép segítségével, majd a kihűlt rizshez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a rizses masszához forgatjuk.

A kész masszát egy 25×35 cm-es, kivajazott tepsibe öntjük, és közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem sül.

Porcukorral megszórva és lekvárral tálaljuk.

Sztori

Sok receptet kipróbáltam, de soha nem sikerült tökéletesen – vagy túl híg lett, vagy túl kemény. Ezekkel az arányokkal azonban végre elértem a tökéletes eredményt. Remélem, másnak is sikerülni fog! Jó étvágyat! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is