Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizskoch recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg rizs
  • 400 ml víz
  • 1,5 liter tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint )
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 12,5 dkg margarin

Tálalás

  • lekvár

A tepsi kikenéséhez

  • búzadara
  • margarin

Elkészítése

A rizst egy edénybe tesszük a vízzel és egy csipet sóval, majd lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg el nem fő a víz. Ekkor hozzáadjuk a tejet, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Tovább kevergetjük, amíg a rizs fel nem szívja a tejet, majd levesszük a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni.

Amíg a rizs hűl, a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a puha vajjal kikeverjük robotgép segítségével, majd a kihűlt rizshez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a rizses masszához forgatjuk.

A kész masszát egy 25×35 cm-es, kivajazott tepsibe öntjük, és közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem sül.

Porcukorral megszórva és lekvárral tálaljuk.

Sztori

Sok receptet kipróbáltam, de soha nem sikerült tökéletesen – vagy túl híg lett, vagy túl kemény. Ezekkel az arányokkal azonban végre elértem a tökéletes eredményt. Remélem, másnak is sikerülni fog! Jó étvágyat! 🙂

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/rizskoch-2/