Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizskoch recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g rizs
  • 1 liter tej
  • 200 ml víz
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 50 g vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
Rizskoch

Elkészítése

A rizst víz és tej keverékében csipet sóval roppanósra főzzük. Nem gond, ha még sok rajta a tej, mivel a rizs tovább szívja magába. Miután levettük a tűzről, hozzákeverjük a kétféle cukrot és a vajat. Hagyjuk kihűlni, ügyelve arra, hogy a rizs krémes maradjon, ne legyen túl száraz, mert akkor fojtós lesz sütés után.

Az egész tojásokat 1-2 kanál cukorral szinte fehéredésig felverjük, hogy háromszorosára nőjön a térfogata. A rumba áztatott mazsolát, vagy ha nincs mazsola, reszelt almát hozzáadjuk, és ezt a keveréket a kihűlt rizshez adjuk.

Alaposan kivajazott kisebb tepsibe öntjük, és 180 fokon körülbelül 30 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/rizskoch-3/