Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizskoch fügével és vanília mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg rizs
  • 15 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 2 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás
  • zsemlemorzsa (a tepsi aljára )

Tálaláshoz

  • 7 dl tej
  • cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • füge

Elkészítése

A rizst feltesszük a vízben főni egy csipet sóval. Amikor már majdnem beitta a vizet, hozzáadjuk a tejet és a cukrot, majd kis lángon készre főzzük. Miután a tejberizs megfőtt, hagyjuk teljesen kihűlni.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a citrom levével, reszelt héjával és a margarinnal. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgákkal együtt beleforgatjuk a kihűlt tejberizsbe.

Egy közepes tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a rizses masszát. 180 fokon aranybarnára sütjük.

A pudingport a tejben a cukorral felfőzzük. A kész rizskochot szeletekre vágjuk, és fügével, valamint a pudingmártással tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/rizskoch-fugevel-es-vanilia-martassal/