Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg méz
- 20 dkg margarin
- 1 kk szódabikarbóna
- 30 dkg rétesliszt
- 30 dkg finomliszt
- 2 tojás
- fahéj
- mézeskalács fűszerkeverék
- 1 citrom héja
- 8 dkg porcukor
- 1-2 toássárgája (a tetejére)
- dió
- étcsokoládé
Elkészítése:
A mézet, a margarint és a szódabikarbónát megmelegítem. Hozzáadom a tojásokat, a fűszerekkel elkevert lisztet, a cukrot és a citrom héját. Fakanállal simára keverem.
Lisztezett alapon nyújtom, és formázom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, dióval díszítem, majd tojássárgájával lekenem a tetejét.
Előmelegített sütőben 210 fokon 10 percig sütöm. Ha kihűlt csokiba mártom, és meghintem darált dióval, vagy írókázom.
[box style=”info”]Amint elkészül, rögtön finom és puha, és ha fémdobozban almaszeletekkel tárolom még több napig eláll és puha marad.[/box]

