Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Rögtön puha mézeskalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézeskalács klasszikus karácsonyi sütemény, de ez a változat rögtön puha, így már a sütés napján fogyasztható.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Posap
Beküldte: 2017.11.21.

Tésztához:

Kenéshez:

Díszítéshez:

Elkészítése

Tészta:

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk benne. Ezután beletesszük a tojásokat és a mézet, majd az egészet sima, egynemű tésztává gyúrjuk.

A tésztát hűtőbe tesszük néhány órára, hogy könnyebben kezelhető legyen. Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és a kívánt formákkal kiszaggatjuk.

Sütés:

A kiszaggatott mézeskalácsokat tepsibe tesszük, majd megkenjük a vajjal elkevert tojással.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, majd 150 °C-on világosbarnára sütjük, kb.10 perc alatt. Nem szabad túlsütni, elég addig bent hagyni, amíg a szódabikarbóna szépen megemeli a kalácsokat és enyhe színt kapnak.

Díszítés:

A kihűlt mézeskalácsokat cukormázzal díszítjük. A máz készülhet tojásfehérje és porcukor keverékéből, vagy bolti porból, ami könnyebben színezhető. A díszítés teljesen szabadon variálható, a fantáziánkra van bízva.

Tipp:

A tésztába tehetünk reszelt citrom vagy narancshéjat is, amitől friss, ünnepi aromát kap. Ha szeretjük, a cukormázhoz használhatunk természetes ételfestéket, így színesebb és látványosabb lesz a díszítés.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Posap
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is