Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós cipó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Előtészta

  • 150 g kenyérliszt
  • 1 g friss élesztő
  • 150 ml víz

Tészta

  • 400 g kenyérliszt
  • 6 g friss élesztő
  • 12 g só
  • 230 g víz
  • az egész előtészta

Elkészítése

Az előtészta hozzávalóit kikeverjük, majd letakarva a konyhapulton hagyjuk 10-12 órára.

A kenyérsütés napján a hozzávalókból bedagasztjuk a kenyértésztát. A vizet fokozatosan adagoljuk hozzá, nem biztos, hogy mindet felveszi.

Amint a tészta összeállt, fényes a felülete és elválik az edény falától és a kezünktől, akkor letakarjuk és kelesztjük kb 60 percen át.

A megkelt tésztát kissá tágyúrjuk és 3 részre osztjuk, majd mindegyiket gömbölyítjük és sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk. Kelesztjük újabb 30-35 percig.

A megkelt tészták tetejét bevágjuk, vízzel lespricceljük és 230 fokra előmelegített, gőzös sütőbe toljuk. Ekkor levesszük 200 fokra a hőmérsékletet és 35-40 percig sütjük a cipókat.

Közvetlenül sütés után vízzel ismét átspricceljük.

Én most babgulyást tálatm benne.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/ropogos-cipo/