Elkészítése
A tejet meglangyosítjuk egy kevés cukorral, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A többi hozzávalót egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. A tésztát alaposan kidolgozzuk, amíg sima és rugalmas lesz. Ezután langyos helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval 5 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. Egy kevés margarint megolvasztunk, és a korongok egyik oldalát megkenjük vele. A margarinos oldallal kifelé elkezdjük összerakni a korongokat, hogy rózsát formázzanak. Nyolc korongból készítünk egy szép rózsát.
Muffin sütő minden második mélyedését margarinnal kikenjük, majd a briósokat belehelyezzük. Hagyjuk kb. fél órát kelni, majd megkenjük őket tojássárgájával és megszórjuk kristálycukorral.
A sütőt ne előmelegítsük, hanem akkor gyújtsuk be, amikor betesszük a briósokat, így még egy kicsit tovább kelnek. 180 fokon aranybarnára sütjük őket.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
