Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rózsa briós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só

A kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk egy kevés cukorral, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A többi hozzávalót egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. A tésztát alaposan kidolgozzuk, amíg sima és rugalmas lesz. Ezután langyos helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.

Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval 5 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. Egy kevés margarint megolvasztunk, és a korongok egyik oldalát megkenjük vele. A margarinos oldallal kifelé elkezdjük összerakni a korongokat, hogy rózsát formázzanak. Nyolc korongból készítünk egy szép rózsát.

Muffin sütő minden második mélyedését margarinnal kikenjük, majd a briósokat belehelyezzük. Hagyjuk kb. fél órát kelni, majd megkenjük őket tojássárgájával és megszórjuk kristálycukorral.

A sütőt ne előmelegítsük, hanem akkor gyújtsuk be, amikor betesszük a briósokat, így még egy kicsit tovább kelnek. 180 fokon aranybarnára sütjük őket.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/rozsa-brios/