Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rózsafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítése

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük a tésztát. Ezt követően vékonyra, körülbelül 2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Öt tésztakört egymásra helyezünk, középen az ujjunkkal benyomjuk, és a tészta széleit 4-5 helyen bevágjuk. Lassan, közepesen meleg olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Tálaláskor porcukorral megszórjuk és baracklekvárral díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/rozsafank-2/