Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Rózsafánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet, a porcukrot, a tojássárgáját, a tejfölt és a szódabikarbónát egy tálban összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát fóliával letakarva fél órán át pihentetjük. Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen vékonyra (kb. 2 mm vastagra) nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Három korongot egymásra helyezünk, közepét az ujjunkkal benyomjuk, majd a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kelemen Jozsefne
Beküldte: 2013.03.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet, a porcukrot, a tojássárgáját, a tejfölt és a szódabikarbónát egy tálban összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát fóliával letakarva fél órán át pihentetjük.

Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen vékonyra (kb. 2 mm vastagra) nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Három korongot egymásra helyezünk, közepét az ujjunkkal benyomjuk, majd a tészta széleit 3-4 helyen bevágjuk, hogy szép formát kapjon sütéskor.

Közepesen meleg olajban lassan kisütjük a tésztát, mindkét oldalát aranyszínűre pirítva. A kisült tésztát papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.

Tálaláskor porcukorral megszórjuk, és baracklekvárral díszítve kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kelemen Jozsefne
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is