Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rózsafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • nagy csipet szódabikarbóna

Elkészítése

A lisztet, a porcukrot, a tojássárgáját, a tejfölt és a szódabikarbónát egy tálban összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát fóliával letakarva fél órán át pihentetjük.

Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen vékonyra (kb. 2 mm vastagra) nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Három korongot egymásra helyezünk, közepét az ujjunkkal benyomjuk, majd a tészta széleit 3-4 helyen bevágjuk, hogy szép formát kapjon sütéskor.

Közepesen meleg olajban lassan kisütjük a tésztát, mindkét oldalát aranyszínűre pirítva. A kisült tésztát papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.

Tálaláskor porcukorral megszórjuk, és baracklekvárral díszítve kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/rozsafank-3/