Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 1,5 dl tejföl
- 1 ek porcukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 5 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 1 csipet só
Tálaláshoz:
- baracklekvár
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, a csipet sóval, a fahéjjal és a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját és a puha vajat.
Alaposan összegyúrjuk a tésztát, és 15 percre hideg helyre tesszük.
Lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 3 különböző méretű szaggatóval kiszúrjuk. Az így kapott korongok széleit egy ollóval bevagdossuk.
A korongokat egymásra rakjuk (a legnagyobb van alul) úgy, hogy a közepét vízzel lekenjük, és az ujjunkkal jól benyomjuk, hogy ne essen szét sütés közben.
Forró olajba tesszük először a tetejével lefelé fordítva, majd ha megsült, átfordítjuk, és készre sütjük.

