Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt 1 kk sütőpor 1,5 dl tejföl 1 ek porcukor 1 kk őrölt fahéj 5 dkg vaj 3 tojássárgája 1 csipet só Tálaláshoz: baracklekvár Sütéshez: étolaj Elkészítése: A lisztet a sütőporral, a csipet sóval, a fahéjjal és a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját és a puha vajat. Alaposan összegyúrjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.02.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek porcukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 1 csipet só

Tálaláshoz:

  • baracklekvár

Sütéshez:

  • étolaj


Elkészítése:

A lisztet a sütőporral, a csipet sóval, a fahéjjal és a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját és a puha vajat.

Alaposan összegyúrjuk a tésztát, és 15 percre hideg helyre tesszük.

Lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 3 különböző méretű szaggatóval kiszúrjuk. Az így kapott korongok széleit egy ollóval bevagdossuk.

A korongokat egymásra rakjuk (a legnagyobb van alul) úgy, hogy a közepét vízzel lekenjük, és az ujjunkkal jól benyomjuk, hogy ne essen szét sütés közben.

Forró olajba tesszük először a tetejével lefelé fordítva, majd ha megsült, átfordítjuk, és készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is