Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rózsafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek porcukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 1 csipet só

Tálaláshoz:

  • baracklekvár

Sütéshez:

  • étolaj


Elkészítése:

A lisztet a sütőporral, a csipet sóval, a fahéjjal és a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját és a puha vajat.

Alaposan összegyúrjuk a tésztát, és 15 percre hideg helyre tesszük.

Lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 3 különböző méretű szaggatóval kiszúrjuk. Az így kapott korongok széleit egy ollóval bevagdossuk.

A korongokat egymásra rakjuk (a legnagyobb van alul) úgy, hogy a közepét vízzel lekenjük, és az ujjunkkal jól benyomjuk, hogy ne essen szét sütés közben.

Forró olajba tesszük először a tetejével lefelé fordítva, majd ha megsült, átfordítjuk, és készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/rozsafank-4/