Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 30 dkg liszt 1,5 dl tejföl 5 dkg hideg margarin 3 tojássárgája 1 kávéskanál sütőpor 1 ek porcukor csipet só esetleg rumaroma (ízlés szerint, de el is maradhat) Sütéshez: étolaj Tetejére: sárgabarack lekvár Szóráshoz: porcukor Elkészítése: Nekem ebből az adagból 14 db fánkom lett. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a tészta […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tundi konyha
Beküldte: 2017.02.02.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg hideg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 ek porcukor
  • csipet só
  • esetleg rumaroma (ízlés szerint, de el is maradhat)

Sütéshez:

  • étolaj

Tetejére:

  • sárgabarack lekvár

Szóráshoz:

  • porcukor


Elkészítése:

Nekem ebből az adagból 14 db fánkom lett.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a tészta többi hozzávalóját és jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Folpackba becsomagoljuk és kb 15 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

Lisztezett, sík felületen kb 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát és három különböző nagyságú, kerek szaggatóval kiszúrjuk.

A kiszaggatott korongok széleit egy ollóval becsipkedjük.

Összeállítás: legalul a legnagyobb korong van, majd rátesszük a középméretű korongot és végül a legkisebbet. Mielőtt egymásra raknánk a korongokat, a korongok közepét kenjük le vízzel (én a vizes ujjammal kentem le), így sütés közben nem esik szét. Mikor már egymáson van a három különböző nagyságú korong a közepébe az ujjunkkal nyomjunk egy mélyedést (ide kerül, majd sütés után a lekvár).

Bő, forró étolajban mind két oldalát szép, világos barnára sütjük.

Ha kihűlt megszórjuk a tetejét porcukorral és a mélyedésbe lekvárt teszünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is