Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rózsafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 35 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 cl rum
  • 3 tojássárgája
  • 2 dl tejföl

A sütéshez:

  • 8 dl olaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • baracklekvár

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Ha ragadna, akkor egy kevés lisztet adunk hozzá, ha nem akar összeállni, akkor még egy kis tejfölt.

10-15 percig pihentetjük letakarva.

Pihentetés után 2 mm vastagra kinyújtjuk lisztezett munkalapon. 4 különböző méretű szaggatót készítünk elő.

11-11 db korongot szúrunk ki a tésztából mind a négy szaggatóval.

Először a legnagyobbal kezdjük, 6 csíkot vágunk befelé a szélein. A közepét tojásfehérjével kenjük le. Rátesszük a következő kisebb korongot, azon 5 csíkot vágunk a szélén. Ezt is tojásfehérjével lekenjük a közepén, arra tesszük a 4 helyen bevágott korongot. Közepén jól benyomjuk az ujjunkkal, majd utoljára tesszük a legkisebbet, amin 3 vágást ejtünk.

A maradék tésztákat ugyanígy készítjük el.

Egy nagy edényben felhevítjük az olajat és 3-4 fánkot teszünk bele. Minden oldalát aranybarnára sütjük. Lassú tűznél süssük, hogy átsüljenek.

A fánkokat tányérra rendezzük, megszórjuk porcukorral és a közepükbe lekvárt csepegtetünk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/rozsafank-7/