Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejfölt, olvasztott vajat és a rumot. Jól kidolgozzuk. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd három különböző méretű karikákat szaggatunk belőle. Alulra kerül a legnagyobb, rá a közepes méretű, végül pedig a legkisebb. Egymáshoz ragasztjuk a korongokat vizezett ujjal. Végül a közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2020.01.27.

Tésztához

Sütéshez

Tálaláshoz

Elkészítése

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejfölt, olvasztott vajat és a rumot. Jól kidolgozzuk.

3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd három különböző méretű karikákat szaggatunk belőle.

Alulra kerül a legnagyobb, rá a közepes méretű, végül pedig a legkisebb. Egymáshoz ragasztjuk a korongokat vizezett ujjal.

Végül a közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal és három helyen késsel bevágjuk.

Forró olajban kisütjük, úgy hogy a legkisebb méretű kerüljön először az olajba (tehát az egészet megfordítjuk). Ha már szép pirosra sült akkor megfordítjuk és teljesen megsütjük, majd papírtörlőre szedjük.

Tálaláskor vaníliás porcukorral gazdagon meghintve, baracklekvárral díszítve kínáljuk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is