Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rózsafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 1,5 dl tejföl (20 %)
  • 1 evőkanál porcukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 tojássárgája
  • só
  • késhegynyi fahéj
  • 2 evőkanál rum
  • késhegynyi szódabikarbóna

Sütéshez

  • étolaj

Tálaláshoz

  • porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • baracklekvár

Elkészítése

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejfölt, olvasztott vajat és a rumot. Jól kidolgozzuk.

3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd három különböző méretű karikákat szaggatunk belőle.

Alulra kerül a legnagyobb, rá a közepes méretű, végül pedig a legkisebb. Egymáshoz ragasztjuk a korongokat vizezett ujjal.

Végül a közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal és három helyen késsel bevágjuk.

Forró olajban kisütjük, úgy hogy a legkisebb méretű kerüljön először az olajba (tehát az egészet megfordítjuk). Ha már szép pirosra sült akkor megfordítjuk és teljesen megsütjük, majd papírtörlőre szedjük.

Tálaláskor vaníliás porcukorral gazdagon meghintve, baracklekvárral díszítve kínáljuk!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/rozsafank-8/