Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rózsafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg finomliszt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • só
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítése

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd négy különböző méretű kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. A körök szélét 1-1,5 cm hosszan 5-6 helyen bevagdossuk, majd a négy réteget egymásra helyezzük, és a közepüknél összenyomjuk, hogy rózsa formát kapjunk.

A rózsákat lefelé fordítva forró, bő olajban aranyszínűre sütjük. Miután elkészültek és kihűltek, porcukorral megszórjuk, és lekvárral ízesítjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/rozsafank/