Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Rozskovászos kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy tálban összekeverjük a lisztet, instant élesztőt, rozskovászt, sót, cukrot, majd hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet és géppel kb 10-15 percig dagasztjuk. Egy konyharuhával letakarjuk és egy órán át kelesztjük meleg helyen. Ha tészta megkelt lisztezett deszkán kézzel átgyúrjuk és hosszúkás cipót formázunk belőle. Olajjal kikent, sütőpapírral bélelt formába tesszük éles késsel kb […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
125 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy tálban összekeverjük a lisztet, instant élesztőt, rozskovászt, sót, cukrot, majd hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet és géppel kb 10-15 percig dagasztjuk.

Egy konyharuhával letakarjuk és egy órán át kelesztjük meleg helyen.

Ha tészta megkelt lisztezett deszkán kézzel átgyúrjuk és hosszúkás cipót formázunk belőle. Olajjal kikent, sütőpapírral bélelt formába tesszük éles késsel kb 1 cm mélyem bevagdossuk.

A tetejét megkenjük vízzel és további 1 órát meleg helyen kelesztjük.

A sütőt 220 fokra előmelegítjük (alsó-felső sütéssel). Ha meg kelt a tészta, akkor a középső rácsra betesszük sülni 15 percre, majd 190 fokra mérsékeljük a hőt és 30-40 perc alatt szép barnára sütjük.

A megsült kenyeret hideg vízzel lespricceljük és rácson hagyjuk kihűlni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is