Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Rozsos, magvas kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hozzávalókat a dagasztógép táljába mérjük és elkezdjük összeállítani a géppel a tésztát, majd kb 10 percig dagasztatjuk vele. Ha nincs gépünk, akkor természetesen kézzel is összeállíthatjuk és dagasszuk szép hólyagosra. A kész tésztát formázzuk gombóccá és takarjuk le, majd langyos helyen hagyjuk kelni kb 2 órán át. A megkelt tésztát enyhén gyúrjuk át, alakítsuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2018.11.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A hozzávalókat a dagasztógép táljába mérjük és elkezdjük összeállítani a géppel a tésztát, majd kb 10 percig dagasztatjuk vele.

Ha nincs gépünk, akkor természetesen kézzel is összeállíthatjuk és dagasszuk szép hólyagosra.

A kész tésztát formázzuk gombóccá és takarjuk le, majd langyos helyen hagyjuk kelni kb 2 órán át.

A megkelt tésztát enyhén gyúrjuk át, alakítsuk ki a kenyér formáját, majd tegyük egy tapadásmentes kenyérformába. A tetejét éles késsel vágjuk be, spricceljük le kevés vízzel és szórjuk meg tetszés szerinti magvakkal.

180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 35-40 percig.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is