Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rozsos, magvas kenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 320 g víz (langyos )
  • 150 g rozsliszt
  • 350 g kenyérliszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 evőkanál só (ízlés szerint kevesebb is adható hozzá)
  • 1 teáskanál cukor (1 tk)
  • magvak (szezámmag, napraforgómag, tökmag, ...stb, ki-mit szeret)

Elkészítése

A hozzávalókat a dagasztógép táljába mérjük és elkezdjük összeállítani a géppel a tésztát, majd kb 10 percig dagasztatjuk vele.

Ha nincs gépünk, akkor természetesen kézzel is összeállíthatjuk és dagasszuk szép hólyagosra.

A kész tésztát formázzuk gombóccá és takarjuk le, majd langyos helyen hagyjuk kelni kb 2 órán át.

A megkelt tésztát enyhén gyúrjuk át, alakítsuk ki a kenyér formáját, majd tegyük egy tapadásmentes kenyérformába. A tetejét éles késsel vágjuk be, spricceljük le kevés vízzel és szórjuk meg tetszés szerinti magvakkal.

180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 35-40 percig.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/rozsos-magvas-kenyer/