Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos és meggyes kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 1.5 teáskanál só
  • 7 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 0.5 dl olvasztott margarin

A sajtos töltelékhez

  • 4 cikk medvesajt (bármilyen)

A meggyeshez

  • 3,5 dl víz
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg magozott meggy

A tészta kenéséhez

  • 15 dkg margarin

Elkészítése

A tésztát a hozzávalókból a szokásos módon megdagasztjuk, majd négy részre osztjuk. Kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a fele felhabosított margarinnal, és rátesszük a másik tésztalapot. Összesodorjuk, és nyolc cikkre vágjuk.

A sajtos változatnál a sajtszeleteket kettévágjuk, a cikkek szélesebb végére tesszük, majd feltekerjük őket.

A meggyes töltelékhez a lisztet a pudingporral simára keverjük, ízesítjük fahéjjal és ízlés szerint cukorral, felfőzzük, majd kihűtjük, és a meggyet belekeverjük. A cikkekbe ebből teszünk, majd feltekerjük.

A kifliket 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Összesen nyolc darab sajtos és nyolc darab meggyes kifli készül, jól megkelnek és szép nagyok lesznek.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/sajtos-es-meggyes-kifli/