Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Sajtos fátyol kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 42 dkg finomliszt 1 tk só 1 ek cukor 8 dkg vaj 2 dkg élesztő 2,75 dl tej 20 dkg sajt 1 ek vaj (a forma kikenéséhez) Elkészítése: A meglangyosított tejben elkeverjük az élesztőt és 4 dkg olvasztott vajat. A sózott, cukrozott liszthez adjuk az élesztős tejet, 10 dkg reszelt sajtot, és tésztává dagasztjuk. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
adamsandorarpad
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 42 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • 1 ek cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 2,75 dl tej
  • 20 dkg sajt
  • 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)


Elkészítése:

A meglangyosított tejben elkeverjük az élesztőt és 4 dkg olvasztott vajat.

A sózott, cukrozott liszthez adjuk az élesztős tejet, 10 dkg reszelt sajtot, és tésztává dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük, négyzetté nyújtjuk.

Megkenjük 4 dkg olvasztott vajjal, ráreszelünk 10 dkg sajtot, kicsit megnyomkodjuk.

A tésztát 4 egyforma széles csíkra vágjuk. A csíkokat egymásra rakjuk, ezt is lenyomogatjuk finoman.

Keresztben 4 részre vágjuk, így réteges kockákat fogunk kapni.

Egy kenyérsütőformát alaposan kivajazunk-lisztezünk, élére állítunk,  majd a tésztakockákat vágott felükkel felfelé belerakjuk, az utolsót fordítva, hogy ne a sajtos fele kerüljön a formához.

Letakarjuk és megint kelesztjük fél órát.

170°C előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módban 25-30 percig sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
adamsandorarpad
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is