Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sajtos kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 250 g rétesliszt 300 g sima liszt 2 tk só 10 g porélesztő (1 csomag) 1 ek porcukor 300 ml folyadék (fele tej, fele víz) 40 g vaj 2 ek olívaolaj 1 ek olívaolaj (a dagasztáshoz) 100 g reszelt sajt (szóráshoz) Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a porcukorral elkevert kevés tejben. A meleg liszteket összeszitáljuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.05.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 250 g rétesliszt
  • 300 g sima liszt
  • 2 tk só
  • 10 g porélesztő (1 csomag)
  • 1 ek porcukor
  • 300 ml folyadék (fele tej, fele víz)
  • 40 g vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek olívaolaj (a dagasztáshoz)
  • 100 g reszelt sajt (szóráshoz)


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a porcukorral elkevert kevés tejben. A meleg liszteket összeszitáljuk, és hozzáadjuk a sót, a megolvasztott, de nem forró vajat, az olívaolajat, a felfutott élesztőt és a többi folyadékot szükség szerint. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd lefedve 10 percet pihentetjük. Ezután rácsorgatjuk az 1 evőkanál olívaolajat, és alaposan átdolgozzuk. Egy rugalmas sima tésztát kell kapnunk. Meleg helyen lefedve egy órán át kelesztjük, vagy amíg a duplájára nem kel.

Lisztezett deszkán 2 részre osztjuk a tésztát, mindkettőt kör alakúra sodorjuk, és a szélén megszórjuk reszelt sajttal. Felvágjuk 6 egyenlő részre, és feltekerjük.

Papírral bélelt tepsire téve még 45 percen át kelesztjük, közben bekapcsoljuk a sütőt. A kifliket lekenjük vízzel vagy tejjel, megszórjuk sóval, lenmaggal és 170°C fokon kb. 22-25 percet sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is