Elkészítése
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejfölt, a zsírt, az élesztőt és a tejet kis adagokban hozzáöntve közepesen puha kelt tésztát készítünk, dagasztjuk.
Letakarva 45 percig pihentetjük/kelesztjük.
Ezalatt a kolbász bőrét leszedjük és ferdén felszeleteljük. A sajtot ha egyben van, szeletekre vágjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra kinyújtjuk és 20*10 cm-es téglalapokra vágjuk.
A tésztákra alul kolbászt és arra sajtot sorakoztatunk, a széleit megkenjük felvert tojással és összehajtjuk, majd az ujjunkkal kissé meglapítjuk a peremeit.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A bucikat sütőpapírral bélelt nagy méretű lemezre tesszük, a tetejét megkenjük tojással és díszítésként megszórjuk a magokkal.
A sütési idő 35-38 perc, ezalatt szép aranybarnára megsülnek.
Ízlés szerint mustárral, ketchuppal, majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!









