Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Péksütik

Sajtos-kolbászos baguette

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejfölt, a zsírt, az élesztőt és a tejet kis adagokban hozzáöntve közepesen puha kelt tésztát készítünk, dagasztjuk. Letakarva 45 percig pihentetjük/kelesztjük. Ezalatt a kolbász bőrét leszedjük és ferdén felszeleteljük. A sajtot ha egyben van, szeletekre vágjuk. A megkelt tésztát lisztezett felületen 1 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2020.12.19.

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejfölt, a zsírt, az élesztőt és a tejet kis adagokban hozzáöntve közepesen puha kelt tésztát készítünk, dagasztjuk.

Letakarva 45 percig pihentetjük/kelesztjük.

Ezalatt a kolbász bőrét leszedjük és ferdén felszeleteljük. A sajtot ha egyben van, szeletekre vágjuk.

A megkelt tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra kinyújtjuk és 20*10 cm-es téglalapokra vágjuk.

A tésztákra alul kolbászt és arra sajtot sorakoztatunk, a széleit megkenjük felvert tojással és összehajtjuk, majd az ujjunkkal kissé meglapítjuk a peremeit.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A bucikat sütőpapírral bélelt nagy méretű lemezre tesszük, a tetejét megkenjük tojással és díszítésként megszórjuk a magokkal.

A sütési idő 35-38 perc, ezalatt szép aranybarnára megsülnek.

Ízlés szerint mustárral, ketchuppal, majonézzel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is