Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-kolbászos baguette recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 70 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • 1 dl tej

Töltelékhez

  • 20 dkg sajt (ementáli)
  • 1 szál füstölt kolbász

Tetejére

  • 1 tojás
  • szezámmag
  • lenmag
  • pirított napraforgó

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejfölt, a zsírt, az élesztőt és a tejet kis adagokban hozzáöntve közepesen puha kelt tésztát készítünk, dagasztjuk.

Letakarva 45 percig pihentetjük/kelesztjük.

Ezalatt a kolbász bőrét leszedjük és ferdén felszeleteljük. A sajtot ha egyben van, szeletekre vágjuk.

A megkelt tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra kinyújtjuk és 20*10 cm-es téglalapokra vágjuk.

A tésztákra alul kolbászt és arra sajtot sorakoztatunk, a széleit megkenjük felvert tojással és összehajtjuk, majd az ujjunkkal kissé meglapítjuk a peremeit.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A bucikat sütőpapírral bélelt nagy méretű lemezre tesszük, a tetejét megkenjük tojással és díszítésként megszórjuk a magokkal.

A sütési idő 35-38 perc, ezalatt szép aranybarnára megsülnek.

Ízlés szerint mustárral, ketchuppal, majonézzel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/sajtos-kolbaszos-baguette/